Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Изчислението и измерването са две различни неща.Не се измерва в процент, а се изчислява като такъв, меренето е механичен процес
    Защо на абривиетурата на гумата тогава не пише вече изчислените мм.,а пише процентите ????????Въпроса е сериозен,виждам че си запознат и ми е интересно.............
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Такъв е стандарта, а и ми е все тая, не смятам в скоро време да се занимавам с производство на гуми

---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:03 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Защо на абривиетурата на гумата тогава не пише вече изчислените мм.,а пише процентите ????????Въпроса е сериозен,виждам че си запознат и ми е интересно.............
      А това какво значи според теб-
      Пропорционалното отношение е показател, който се получава по формулата:
      (височина/широчина) x 100
      При липса на стойност за пропорционалното отношение се приема пропорционално отношение 82.Пост 48

Не са ли това проценти или май не четете или не разбирате какво четете

http://www.gumi1.bg/bg/usefull/tires.html
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 13:12.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Защото един абсолютен размер (височина в мм.) не дава ясна представа за вида на гумата.

Когато за обозначаване на височината се посочва % от широчината е доста по-ясно.

Или казано иначе, 2 гуми с различна широчина но с еднакъв индекс за височина, са сходни като конфигурация, поради това че при двете съотношенията ширина/височина са еднакви.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

И да, измерва се в милиметри, но тях ги няма на стената на гумата. Размерът е в проценти.
          Alfa Romeo 166 3.2 V6 24 '04 FL
          HardwareBG Team member | PC компоненти | RC модели | Електронни цигари | Настолни игри

Comment

Да попитам, какъв скоростен и товарен индекс е препоръчителен за 205/55/16?

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
              Това зависи от колата,не от нещо друго
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Скоростен индекс: "H" (208 km/h) или "W" (268 km/h)
                Товарен индекс: "91" (615 kg)
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:22.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Това зависи от колата,не от нещо друго
                  Колата е в подписа.
                  Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Скоростен индекс: "H" (208 km/h)
                  Товарен индекс: "91" (615 kg)
                  Харесал съм си едни, но са 94 "T", тоест до 190км. Зимата не смятам да вдигам повече от 140 (по магистралата). Да ги взимам ли, или да търся други?

Comment

Колата е в подписа.

Харесал съм си едни, но са 94 "T", тоест до 190км. Зимата не смятам да вдигам повече от 140 (по магистралата). Да ги взимам ли, или да търся други?

Зависи и какви са. Аз бих предпочел Мишлен "T" пред Вида "W"

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Semperit Speed-Grip 2 е гумата, но не ми се рискува, пуснах запитване за H и товарен XL.

Comment

Боже, колеги, с какви глупости се занимавате!!!
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                          Боже, колеги, с какви глупости се занимавате!!!
                          К'ъв ти е проблема пък на теб?

Comment

Проблем нямам - странно ми е, как си губите времето с глупости! Мислите, умувате....
                            До вчера всеки тесен специалист питаше за ДОТ и търсеше най-прясната гума.
                            Вече и за индексите започват проучвания
                            Вкарвате се в някакви филми....
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              Проблем нямам - странно ми е, как си губите времето с глупости! Мислите, умувате....
                              До вчера всеки тесен специалист питаше за ДОТ и търсеше най-прясната гума.
                              Вече и за индексите започват проучвания
                              Вкарвате се в някакви филми....
                              Не бе колега, имаше случаи даже във форума на пръснати гуми на магистралата. Разлика от гума до гума при един и същи модел има съществена, едните са сметнати за градски коли и ванове а 166 е лимузина, при това доста тежка. Тези скоростни и теглови индекси не са сложени само за красота. Предпочитам да попитам за нещо в което не съм сигурен, от колкото да страдам след това. Там, където се касае за сигурността се "мисли и умува" предварително.

Comment

Не бе колега, имаше случаи даже във форума на пръснати гуми на магистралата. Разлика от гума до гума при един и същи модел има съществена, едните са сметнати за градски коли и ванове а 166 е лимузина, при това доста тежка. Тези скоростни и теглови индекси не са сложени само за красота. Предпочитам да попитам за нещо в което не съм сигурен, от колкото да страдам след това. Там, където се касае за сигурността се "мисли и умува" предварително.
                                Много правилно - по-добре да попиташ, отколкото да правиш глупости.
                                Това което знам аз за скоростния индекс е, че колкото е по-голям, т.е за по-висока скорост, толкова по-добре.
                                И не толкова, че ще развиваш такива скорости каквито са указани, а за това, че такива гуми са по-издръжливи и по-малко губят от свойствата си при температурните колебания на асфалта.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X